Cikkek irodai egészségtudatosságról

6 tipp az állítható íróasztal helyes használatáról

Az állítható magasságú íróasztalok az elmúlt 10 évben rendkívüli módon népszerűvé váltak.

A korai tanulmányok azt mutatták, hogy jótékony hatással van egészségünkre és szellemi teljesítményünkre is.

Nincsenek azonban egyértelmű iránymutatások az állóasztal használatának optimális módjára vonatkozóan.

Cikkünk most 6 tippet nyújt segítségül az állóasztal helyes használatához.


Hogyan járulnak hozzá az állítható magasságú íróasztalok a munkahelyi ergonómiához?

Egy hosszú napot végigdolgozva az íróasztal mellett úgy érezzük, mintha egy hatalmas súly nehezedne a vállunkra. Hátunk fáj, a nyakunk merev, és a vállaink görcsösek. Ebben a pillanatban mindössze annyit szeretnénk, hogy egy kiváló masszőr álljon mellettünk, aki enyhíti a feszültséget és ellazítja az izmainkat. Nos, ez a kellemetlen érzés gyakran a helytelen testtartás és az ergonómiai szempontok figyelmen kívül hagyásának a következménye.

Miért káros az irodai ülőmunka és hogyan tehetünk ellene?

Sajnos a legtöbben tudjuk: a modern életvitel egyik hátulütője, hogy számtalan, régen még csak nem is ismert betegség bukkant fel. Például az ülőmunka következtében megannyi egészségügyi panasz keletkezhet, amelyek megoldása nem várathat magára. Ilyen jelenség pl. a derék- és hátfájás, ami az irodai munkát végzők körében mindennapos jelenségnek számít.

Hat lépés az egészségtudatos irodai munkához

Lehet egészségtudatos irodai munkavégzés közben is? A válasz IGEN!

3 ok arra, miért használjon állítható asztalt GAMER-ként, játék közben

A számítógépes játékokkal való időtöltés egy elég triviális dolognak tűnhet mostanság, és a legtöbb játékos számára ez a virtuális valóság egy új világa. Ezt a „valóságot” azonban egészségünk szempontjából nem szabad félvállról venni.

Hátfájások elkerülése az ülőmunka során

Az otthoni- és irodai ülőmunkát végzők körében az egyik leggyakoribb felmerülő probléma a hát- derék és nyakfájás.

A cikkben bemutatjuk a legnépszerűbb módszereket, amelyekkel enyhíthetők a problémák anélkül, hogy orvoshoz kelljen fordulnia.

Egészségtudatos otthoni munkavégzés

Nicholas Bloom, a Stanford Egyetem közgazdásza 2020 júniusában említette, hogy abban az évben az USA-ban a munkavállalók 42% -a teljes munkaidőben otthonról dolgozott. A Pew Research Center tanulmánya arra a következtetésre jutott, hogy míg az emberek 20% -a dolgozott otthonról a Covid-19 járvány előtt, 2020 decemberére ez a szám 71% -ra emelkedett.